Saturday 28 January 2012

Stew with chicory and meatballs.

I cook the meatballs for 10 min. in a vegetable broth.
Steam the chicory for about 10 min, drain, but keep the cooking liquid.
Ik maak vlees balletjes en kook deze ongeveer 10 min. in een kruiden bouillon. Ondertussen stoom ik de witloof, laten uitdruppen, maar hou het kook vocht bij.

Take the meatballs out of the pan, I throw the broth away ( to greasy)
Neem de balletjes uit de pan, ik gooi het kook vocht weg omdat ik het te vettig vind.

Fry the chicory in the pan and add some potatos, salt, pepper a little turmeric, the cooking liquid from the chicory and chicken broth, simmer for 10 min.
Bak de witloof eerst een beetje aan in de pan, voeg aardappels toe en kruid met zout, peper, en een beetje curcuma, voeg het kook vocht van de witloof en kippenboullon toe, laat een 10 min sudderen.


Add the meatballs back in and let simmer for another 5 or 10 min.
Voeg de balletjes er terug bij en laat nog eens 5 a 10 min sudderen.